Noticies

PEFC organitza la jornada internacional “People, Forest and Climate Change”

Dimecres, 2 de desembre de 2015
  • Logo People-Forest-Climate

2, 3 i 4 de desembre de 2015

 

• La jornada es realitza en suport a la Cimera del Canvi Climàtic de París.


• Serà un espai on experts de diferents països debatran sobre models de gestió forestal sostenible i certificació forestal agrupada com a oportunitats de desenvolupament i creació de capacitats per a les comunitats rurals, i com a eines per combatre la tala il•legal, la desforestació i mitigar el canvi climàtic.

Els boscos i les persones tenen un paper primordial en la lluita contra el canvi climàtic. Per aquest motiu PEFC, el sistema de certificació forestal líder al món, celebrarà els dies 2, 3 i 4 de desembre de 2015 la trobada internacional "People, Forests and Climate Change", que tindrà lloc a Madrid i Coca (Segòvia).

La trobada es realitza com a contribució als treballs que es desenvoluparan en la Cimera del Canvi Climàtic de París i reunirà representants de més de vint països en el que serà un espai d'intercanvi pràctic i centrat en promoure, entre els propietaris forestals, models de gestió forestal sostenible a través de la certificació forestal com a eina.

PEFC, fundada per petits propietaris, veu com a solució contra el canvi climàtic, la tala il•legal i la desforestació, promoure a nivell global, models de gestió forestal sostenible i la certificació forestal com a eina, assegurant a les empreses una font responsable per als seus productes.

Amb un 30% de la superfície forestal mundial gestionada per petits propietaris forestals, comunitats i pobles indígenes, és imperatiu que la certificació forestal no sigui un obstacle per a la seva integració en els mercats. En molts països, l'única forma d'assegurar que els propietaris forestals tinguin accés a la certificació forestal, és a través de la modalitat agrupada, ja que els permet millorar les capacitats i coneixements de les petites comunitats. Aquest model de certificació dissenyada per PEFC, facilita el desenvolupament rural, permet reduir la pobresa i ajuda a optimitzar la contribució del sector forestal a l'economia verda.

L'esdeveniment està concebut de manera que els assistents poden conèixer models de treball de certificació agrupada, comparteixin solucions i puguin recolzar-se mútuament en el disseny de models de certificació en grup adaptats a cada regió.

Èxit de la modalitat de certificació agrupada

Aquesta modalitat de certificació ja està sent un èxit en països europeus amb centenars de milers petits propietaris adscrits. Espanya és el màxim exponent en certificació agrupada tant en la modalitat Regional amb un 71% de la certificació a Espanya, com en la certificació de Grup amb un 13%.

Nombrosos països estan desenvolupant els seus sistemes nacionals de certificació forestal PEFC i altres estan treballant en la certificació agrupada. Molts dels països amb sistemes nacionals PEFC en desenvolupament participaran en l'esdeveniment: Camerun, República Centreafricana, Ghana, Guatemala, Hongria, Índia, Japó, Corea, Laos, Macedònia, Mèxic, Myanmar, Nepal, Nova Zelanda, Filipines, República del Congo , Romania, Sud-àfrica, Tailàndia, Turquia, Vietnam. D'altra banda, assistiran altres països que ja compten amb sistemes nacionals i estan treballant per promoure la certificació agrupada: Brasil, Xile, Indonèsia, Malàisia, Portugal, EUA i Regne Unit.

 

[...]
Carregant...