Noticies

PEFC CATALUNYA, a la V Fira de Biomassa Forestal de Catalunya

Dilluns, 20 de febrer de 2017
  • Fira Biomassa 2017

Del 23 al 25 de febrer a Vic

PEFC CATALUNYA PRESENT A LA V FIRA DE BIOMASSA FORESTAL DE CATALUNYA A VIC

PEFC Catalunya participarà a la 5ª Fira de Biomassa Forestal de Catalunya que tindrà lloc del 23 al 25 de febrer al Recinte Firal “El Sucre” a Vic (Barcelona). L’acte inaugural de la Fira es farà el dijous 23 de febrer, a les 9h30, a l’Auditori Marià Vila d’Abadal, de l’edifici El Sucre, i anirà a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Així mateix, a l’estand número 5 del recinte firal, l’Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal anomenada també PEFC Catalunya, estarà informant dels beneficis econòmics, socials i ambientals que aporten la certificació PEFC a la fabricació d’estella, pèl·lets i altres productes fusters per la producció energètica, així com la informació necessària per poder gaudir de la Marca de garantia CATFOREST-producte forestal Catalunya com a mostra de qualitat, origen i sostenibilitat dels productes forestals de proximitat dels Boscos de Catalunya.

Actualment a Espanya existeix 1.271 empreses certificades amb PEFC, de les quals 45 pertanyen al sector de l’energia de la qual la biomassa prové de boscos gestionats de forma sostenible i fonts controlades.

La 5a Fira de Biomassa de Catalunya està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia i la Direcció General de Forests, el Consell Comarcal d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona.

Per aquesta edició, la Fira s’estructura a partir de tres eixos: la zona expositiva, les jornades tècniques i les activitats paral·leles

Pel què fa a la zona expositiva, estarà situada al El Recinte Firal El Sucre i acollirà 87 expositors d’empreses i institucions relacionades amb el sector com distribuïdors de marques de calderes de biomassa i de maquinària diversa, instal·ladors, fabricants, consultors energètics, entre altres. La majoria dels expositors procedeixen de Catalunya, però també n’hi ha d’altres comunitats com Euskadi, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Navarra, Aragó i Galícia.

Les jornades tècniques es duran a terme els dies 23 i 24 a l’Auditori Marià Vila d’Abadal, de l’edifici El Sucre, i s’estructuraran en 6 blocs temàtics: Evolució del Sector de la Biomassa, Innovació i Nous Projectes, Biomassa a l’Edificació, Qualitat Ambiental, Seguretat Davant el Risc d’Inhalació de CO i Dinar-Trobada empresarial.

Pel què fa a les activitats paral·leles, destaquen dues novetats: d’una banda, la primera edició dels Premis Biomassa Catalunya 2017, promoguda des del Clúster de Biomassa i l’Ajuntament de Vic per promocionar les bones pràctiques en l’ús de la biomassa, i de l’altra les jornades de formació per a les escoles, amb les que es pretén apropar als alumnes dels centres formatius amb especialitat en estudis forestals a diferents conceptes sobre el sector de la biomassa forestal.

En aquestes sessions, es tractaran aspectes relacionats amb la gestió forestal, la situació actual del mercat de la biomassa a Catalunya i els tipus i característiques de les instal·lacions. Les escoles que hi participaran són: Escola Xifra Santa Coloma de Farners, Escola Agrària del Solsonès, Escola de Formació Professional Quintanes, Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, i Escola Agrària d’Amposta.

Trobareu tota la informació així com l’actualitat que es vagi generant, aparicions en premsa, etc., en el següent enllaç: www.firabiomassa.cat

 

[...]
Carregant...