Noticies

Informació Reglament EUTR (UE) 995/2010

Dilluns, 15 de gener de 2018
  • eutr1

EUTR. Comercialització de fusta i productes derivats

Des de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, informa què, a partir del 15 de gener de 2018, s'obre el tràmit per tal de poder presentar la declaració responsable en cas què actueu com agents segons el Reglament EUTR (UE) 995/2010. Està previst que el tancament del mateix es faci efectiu el 31 de març de 2018.

Podeu tramitar-ho a través de l’enllaç següent: http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20523_Declaracio-de-comercialitzacio-de-fusta-i-derivats

L’objectiu principal d’aquesta normativa és la prohibició de posar al mercat de la Unió Europea fusta o productes derivats d’aquesta obtinguts il•legalment. Els productes afectats per aquesta normativa tenen en comú la seva composició, fusta, abasten gran diversitat d’articles i per tant, afecta a diferents sectors econòmics que van molt més enllà del sector primari. Podeu consultar la relació de productes afectats el full informatiu Reglament EUTR.

En el cas que es realitzin importacions de productesinclosos en el llistat de productes, provinents de fora de la UE o posin per primer cop fusta en el mercat interior, han de presentar anualment una declaració responsable d’acord amb l’article 7 del Reial Decret 1088/2015.

Per qualsevol dubte o aclariment us podeu adreçar a:

http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/gestio-forestal/eutr-comercialitzacio-fusta/

Per a més informació podeu escriure al correu electrònic eutrcatalunya@gencat.cat, o bé trucant al telèfon 93.567.42.00, i adreçar-vos a les persones següents: Joaquim Rodríguez, Josep Escorihuela o Óscar Martínez.

 

[...]
Carregant...