Noticies

Entrevista CATFOREST a l'empresa ENERBIO

Dimecres, 4 de octubre de 2017
  • Josep Soler. Gerent d'ENERBIO

ENERBIO

Quina és l'activitat empresarial de l'empresa?

Enerbío és una de les marques comercials líders a Europa en producció de pèl·let. Forma part d'AEF, SL, empresa catalana amb més de 10 anys d'experiència en el sector de la transformació de la fusta.

Fa temps que disposeu del Certificat PEFC, i a principis de 2016 us vau adscriure a la Marca CATFOREST. Quins avantatges tenen aquestes marques per comercialitzar el pèl·let? Ha repercutit en les vostres vendes?

Ens situem en un sector on cada vedada es dóna més importància a la garantia de qualitat i de sostenibilitat. Per aquest motiu, l'empresa sempre ha apostat per un producte competent, ens preocupem pel medi ambient desenvolupant un pèl·let elaborat amb un 100% de fusta provinent dels boscos de proximitat. 

Pensem que situar en l'envàs els segells PEFC i CATFOREST ens ha ajudat a plasmar allò que és el nostre producte i els seus valors. Fa temps que disposem dels certificats i per això és difícil valorar si actualment els segells repercutirien en les vendes, però estem segurs que un percentatge d'usuaris és fidel al producte de qualitat i de proximitat.

Des del punt de vista de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l'empresa, creieu que el segell CATFOREST li atorga un valor afegit?

A Enerbío treballem amb diferents models de packaging, el de plàstic (en castellà) i el de paper (en català). La marca CATFOREST apareix en el sac català; així mateix, l'utilitzem per donar un valor afegit al producte ditribuït a Catalunya.

Cada vega més la gent està està més conscienciada a valorar els productes de proximitat, de km 0. Com valoren els vostres clients la marca CATFOREST al respecte?

Els productes de proximitat tenen molta importància en la cura del medi ambient i en frenar el canvi climàtic. En la societat actual cada vegada hi ha més coneixement i es valoren més els productes de proximitat, per això molts dels nostres clients aposten pel nostre pèl·let. La marca CATFOREST dóna garantia i valor en aquest concepte.

CATFOREST va néixer per iniciativa de tot el sector forestal agrupat en PEFC Catalunya i està creada per potenciar i valoritzar els productes forestals dels boscos de Catalunya amb garantia de sostenibilitat, proximitat i qualitat. Creieu que pot ser una bona eina per contribuir a dinamitzar un mercat de fusta local de Catalunya i per a Catalunya?

La conscienciació dels usuaris amb el medi ambient i amb el valor afegit que ens atorguen aquests segells de proximitat creiem que és una bona aposta per donar suport als productes i a les empreses locals que utilitzem productes del territori. Tots els recursos destinats en aquest sentit sumen a l'hora de generar el valor afegit d'aquest tipus de mercat.

 

  • Sac de pèl·let certificat PEFC i CATFOREST
[...]
Carregant...